Aktuellt just nu


Tävla om höstens mysigaste filt!

Nu kan DU vinna höstens mysigaste filt! Vår stiftelse är skapat av brandmän, vi får med egna ögon se de som verkligen behöver vår hjälp! Den här filten har en brandman virkat ihop för att samla ihop pengar till de som behöver det mest! Vill du vara med i utlottningen? Swisha lägst 20 kr till 123 124 41 85 och kommentera på vår facebooksida http://https://www.facebook.com/Brandhjartan/om hur vi på bästa sätt kan sprida Brandhjärtan. Tävlingen annonserades även ut i nätverksträffen för kvinnor inom räddningstjänsten. Vinnaren dras 1 oktober! 


Nätverksträff för kvinnor inom räddningstjänsten!

Två härliga dagar har vi fått spendera i Piteå med häftiga kvinnor inom räddningstjänsten. Vi har bland annat fått lyssna på inspirerande föreläsningar av Petra Malm, Sveriges första kvinnliga elitsoldat och tidigare polisen Jeanette Larsson som bjöd på en härlig föreläsning om mångfald och fördomar. 

Vi är så tacksamma att även vi i Brandhjärtan fick möjlighet att berätta om vårt arbete, tack! Vi åker härifrån taggade av alla powerwomens :D

Tack för att ni ger oss möjlighet att hjälpa!

Vi på Brandhjärtan har fått så fina tillfällen att få hjälpa till! I många fall har barn önskat sig en stund att slappna av från allt elände.
Nyligen fick vi möjligheten att hjälpa en familj där dottern skickade ett mail till oss och berättade om deras situation. Hennes önskan var att åka på äventyrsbad och bo på hotell. Så här skriver familjen efter besöket. 

”Jag blev förvånad när telefonen ringde, många veckor senare när jag handlade på butiken och var tvungen att sätta mig en stund på golvet. Dottern hade skrivit något och önskat sig något och fortfarande var allt så hemlighetsfullt. Så kom en brandman hem till oss och jag blev så överraskad och hon så glad. Att åka på äventyrsbad och bo på hotell en hel helg! Jag önskar att alla kan barn kunde få den här möjligheten att få sin önskan uppfylld och få vara bara barn för en stund. Så ofta blir ansvaret lite mycket och stort för ett litet barn när livet är motigt i stort, hur mycket jag än önskar att det inte vore så.”Tack TEKAB!

Vi vill skicka ett stort TACK till TEKAB, teknikkonsulterna i Sundsvall AB! De har valt att ge en gåva på 10.000 kronor för att hjälpa de barn som befinner sig i livets svåraste stunder. Vad hade vi gjort utan hjältar som er? Återigen, TACK!

På bilden har vi Christian från TEKAB och Mats Nygren som är med i team Brandhjärtan! 

https://www.tekab.nu/Vi vann pris!

Det kändes overkligt att vakna upp efter gårdagens brandkårsgala här i Sundsvall. Brandhjärtan vann nämligen pris för årets prestation! Vi är så oändligt tacksamma och glada! Det kommer nog ta nån dag innan vi verkligen kan förstå det.
TACK för att ni tror på oss och tack till de som har lagt så mycket tid för att göra galan möjlig!

25/11 2018


Nu finns vi med i Aftonbladet!

Om du är nyfiken på hur det kom sig att vi startade en stiftelse och hur vårt arbete hittills har gått så kan du kika in och läsa om oss via länken.


Spring för livet med Brandhjärtan

Den 9 augusti gick Brandhjärtans premiärlopp av stapeln.

Brandhjärtans "spring för livet" är ett springlopp för att samla in bidrag för de barn och ungdomar som behöver stöd.

Evenemanget hölls i Vilhelmina och både barn och vuxna hade möjligheten att delta i välgörenhetsloppet. Alla tävlande som swishade in ett 

bidrag var med i utlottningen av fina priser på plats där Olle Waller, känd från tv programmet Fråga Olle var prisutdelare.

Vi vill tacka alla fantastiska sponsorer och alla er andra som har hjälpt oss! Ett varmt tack för ert fina engagemang!

Stenmans Kafé och Kök
Lilla Fröken Blomster
Sportringen Vilhelmina
Vilhelmina Folkets Hus
ELON Lövliden Elmontage
Granngården Vilhelmina

Varuhuset ICA Tallen
Circle K Sverige (Vilhelmina)
Body Center i Vilhelmina
Borgagården
Östersunds FK
Coop Vilhelmina
PK’s Speceri och Fritid AB
Vilhelmina Församling

Stort tack till Olle Waller, Vilhelmina Räddningstjänst och Vilhelmina Turistbyrå!

Ni är hjältar och har gjort det här möjligt!Ilona gärstar P4 Jämtland

Lyssna på när Ilona pratar om hur det gick till att starta stiftelsen och varför vi tror att den psykiska ohälsan växer.


Brandhjärtan i Sundsvalls tidning


Alexander Westman obotliga hjärntumör

Du har väl inte missat artikeln om den elvaåriga Alexander Westman och den gripande historien om hans obotliga hjärntumör. Alexander har skrivit ihop en ”bucketlist” som han vill göra med sin familj.

Brandhjärtans insamlingsstiftelse läste om Alexander och tyckte att det var modigt att han berättade för alla om hans kamp mot sjukdomen men också Alexanders önskan om att hinna göra saker med hans familj. Självklart ska han få göra sina äventyr med familjen. Två av Alexanders resmål är i Östersund. Därför var det självklart för oss på Brandhjärtan att försöka uppfylla någon av resmålen. Vi sökte upp Jamtli som är ett museum med utställningar samt friluftsmuseum med historiska hus och gårdar. Jamtli kontaktades och de blev glada för att vi kom med förslaget och öppnade upp armarna för hans familj.

Förste antikvarien på Jamtli skriver i en kommentar till oss på Brandhjärtan: ”Vi hoppas att Alexanders besök ska bli så bra som han hoppas och önskar familjen allt gott i deras svåra situation!"

Redan nu vill vi rikta ett stort tack till Jamtli och samtidigt önskar vi dig Alexander med din familj att ni kommer ha en jättebra dag när ni besöker Östersund och Jamtli.