Aktuellt just nu

Häng med på hinderbana i Östersund!

Den 22 augusti söndag Kl 13-17 har vi vår Brandmanna-inspirerande hinderbana för barn 0-8 år i Badhusparken Östersund. Fotograf Elise G (13-15.30) kommer att vara hos oss under dagen. Ca 13.30 kommer Östersundsstyrkan från Räddningstjänsten Jämtland på besök, så kom och få en liten pratstund med brandmännen (avstånd Covid-19). De första 150 barnen får en goddiebag som ICA Maxi Östersund sponsrat. Vi har även 2 sponsorer Änge Chark och Länsförsäkringar Jämtland som sponsrat pris till någon av er som har besökt oss under dagen och hjälpt oss med ett bidrag till vår stiftelse för utsatta barn.
Vi ALLA följer och hjälps åt med avstånd och regler för Covid-19.
Hoppas att vi ses!

Nytt case, flera barn utsatta för sexuellt utnyttjande!

Nytt Case Hjärta 52

Detta får inte hända!!
Swisha: 123 124 41 85 Märk med: Hjärta 52
(Era frivilliga bidrag hjälper oss hjälpa!)
Vi har fått in 4 brev/mail oberoende av varandra om sexuellt utnyttjande av barn. Barn som är yngre än 8 år. Detta är tragiska trauman för barnen och för familjen som finns där för sina barn. Dessa fall är ALLA polisanmälda.
Det finns fällande domar som vi har fått tagit del av och vi vill hjälpa dessa barn med deras enda önskan till oss, det är att få göra något med den föräldern som har gjort allt för sitt barn, lyssnat och agerat.
Den önskan som alla barnen har är en enkel men VÄRDEFULL önskan. Det är att få vara själv med sin förälder och få en dag att minnas, ett fint minne för att dom orkat och varit starka nog att berätta för en vuxen vad dom har varit med om. Fått en dag att känna sig trygg!
JUST NU anordnar vi en insamling på Facebook till de drabbade familjerna! Till de som stöttar med bidrag kommer vi att lotta ut en handgjord filt som vi garanterar blir höstens favorit ;)Äntligen med i Swedish Firefighters igen!

Äntligen får vi vara med i tidningen Swedish Firefighters SFF igen
Vi berättar om vår resa i pandemitider och hur vi taggar till mot ljusare tider! Brandhjärtan vill ge upplevelser till de som har det extra tufft men eftersom att det har varit svårt med det pga restriktioner så har vi försökt att hjälpa till på andra sätt där vi kan!
Vi har självklart ställt in siktet framåt och bubblar av idéer
TACK till er för all stöttning vi fått med pepp och spridning av stiftelsen
Vi finns som alltid på mailen brandhjartan@gmail.com för de som behöver hjälp eller för funderingar.
Kramar från oss Ilona och Linnéa

Sanna modeller 

Såhär ser en fotografering egentligen ut med oss, haha. TACK till en fotograf med stort tålamod!


Klädpaket till en pojke 

Vi vill självklart stötta dom som har det extra svårt just nu! Därför har vi fixat ett klädpaket för en kille med storlek 146/152.
Känner ni nån som skulle behöva extra stöd i dessa tider? Maila oss på brandhjartan@gmail.com  


Häng med in i musikvärlden!

Vi är så stolta över att vi på Brandhjärtan fick följa med på radiopremiär och låtsläpp idag fredag; ”Allt är betong” av Ibbo! Vi har följt Ibbo ett tag och hjälpt till att förverkliga en dröm. Vi hjälpte till med en start, som han själv efter det, tog tag i låten och kunde efter ett tag släppa slutresultatet med hjälp av Johan Alander( Östersund). Lyssna på låten, dela inlägget och tänk på vad VI alla kan göra när vi hjälps åt tillsammans = att göra någonting för någon
Varför vi hjälpte just Ibbo får vi återkomma till när han själv känner att han vill berätta. Vi vet, och som ni kommer att höra i intervjun så kan man spegla lite i hans texter. Han har många texter och här är hans första!
Kolla in bilden med Fredrik och Emelie! Gå in på Morgon i P4 Jämtland, fredag den 27 nov, spola fram ca 3 tim och 14 min, då kommer ni att höra hela intervjun och Ibbos låt!

Nu är det dax att ge järnet i hela Sverige för våra barn och ungdomar

Swisha (frivilligt) till 123 124 41 85 efter utmaningen 20 kr/pp, så hjälper ni oss på Brandhjärtan vidare med barn/ungdomar som har det svårt av olika anledningar!
Utmana varandra, kompisar, familjen mfl, med att träffas (tänkt att vara noga med corona) vid den största backen ni har i er närhet (backe efter ålder), sedan ge järnet upp och se vem som kommer längst upp utan att spara på krafterna.
Spela in/fota gärna utmaningen och lägg ut på vår hemsida/Instagram, så vi får följa med på utmaningarna och se vilka backar ni valt och vilka segerrop som finns. Lycka till!

Vad vi är glada när vi får hjälpa till!

Tack vare att Miriam från domkyrkan i Karlstad hörde av sig till oss så kunde vi tillsammans göra en insats! Den här gången för en familj som en längre tid har haft det kritiskt och hamnat i en destruktiv familjesituation. Eftersom de har det svårt ekonomiskt så önskade de sig en cykel med tillbehör för transport bl.a. för att barnet ska kunna ta sig till skolan.
Vi kontaktade Monika som vi träffade på nätverksträffen i Piteå. Hon jobbar som deltidsbrandman i Forshaga, räddningstjänsten Karlstadsregionen. Tack vare att Monika ville hjälpa oss med att fixa cykeln med alla tillbehör så kan vi nu lämna över det till familjen! Vi är så otroligt glada för den hjälp vi fick med det här caset. Vad vore vi utan fina själar som ville hjälpa oss? TACK Monika för din stöttning, wow vad vi är impade av fina människor som dig! Heja dig!!! Och vad vi är glada att vi får mail där vi kan stötta!
Vill du hjälpa oss med case precis som Monika? Maila oss och berätta inom vilka städer som du kan tänka dig att röra dig inom för att stötta. Hör av er till brandhjartan@gmail.com.

Monicajpg

Vi har fått förstärkning!

Vi är så glada att få berätta om denna fantastiska tjej/fotograf som heter Elise Gulle! En tjej som har den konstnärliga förmågan, som jobbar med den visuella kommunikationen, och med den förmågan tar Elise bilder som förmedlar historia, en känsla, eller en dokumentation av en händelse i nuet.
Vi blev så glada när vi frågade henne om hon ville hjälpa oss med en fotografering med en tjej (som vi vill hjälpa), som har en dröm om att få hålla på med bilder och fotografering Såhär skriver Elise:
"Elise Gulle heter jag, och här är lite om mig!
Växte upp med två familjer (mamma & pappa var separerade). Jag hade en ganska så tuff "uppväxt" vid mina ungdomsår (14 år-18 år). Fotografering blev då mitt stöd, som gjorde att jag hittade orken till att fortsätta, och utifrån det så utvecklade jag både mig och mitt mående.
När mitt måendet gick upp och ner ville jag gärna hitta en vän som brann lika mycket för fotografering som jag. Jag frågade en del fotografer om de ville hjälpa mig med hur man blev en bra fotograf eller bara om någon ville ut och fota, men då fanns det ingen alls. Jag kände mig ensam. 
Det talar om för mig att jag vill mer än gärna hjälpa ungdomar få komma ut och tänka på något annat, och jag är inte bara en kameraperson, jag är också en vän med hjärta utan min kamera!
Att hjälpa Brandhjärtan var för mig en självklarhet när jag blev tillfrågad.
Här är några foton jag tagit. Bilderna får inte kopieras eller delas utan min tillåtelse."
elise gullejpgelise gulle 1png

.

❤️En 13-årings födelsedag blev till lycka!


Vi har äntligen fått hjälpa den 13 årig flicka som behövde vår stöttning! Här är ett litet plock från hennes mail till oss. Det finns så mycket mera i hennes berättelse, men det får hon själv berätta om lite senare om hon vill.

"Mitt liv är ganska tufft, jag har ADD, autism och en svår ångest. Jag har liksom ingen, och känner mig ofta utanför och annorlunda. Det jag har är min ridning. En gång i veckan får jag åka till stallet och rida lektion. Det är stunder jag verkligen lever för. Jag vill inte sluta rida, det betyder allt för mig. Något jag kan känna mig duktig på och som gör att man träffar människor på lite samma villkor eftersom vi har samma intressen!"

Hon fick veta på sin födelsedag att hon kommer att kunna fortsätta rida till hösten. Vi är jättetacksamma att med er hjälp kunna se till att hon kommer att få andrum även i höst. TACK!
Drömmar kan slå in!

Vi på Brandhjärtan fick för ett tag sedan kontakt med en kille som vi verkligen ville göra någonting för. Vi pratades vid och kom fram till vad han hade för intressen och framtidsvisioner. vi tänkte på en gång att det här måste vi hjälpa till med och förverkliga. Vi tog kontakt med två personer som vi vet har hjärtat öppet mot ungdomar. Vi fick boka en tid och spela in låten i en riktig studio. Det var hans egen skrivna låt. Det som behövs nu är lite mer tid för att få låten perfekt. När vi är färdiga så är vi säkra på att ni kommer att få höra hans första låt, han är grymt duktig med ord och han har fått till budskapet i låten. Så nästa gång vi skriver om denna kille, så hoppas vi att vi kan lägga ut både låt, bakgrund(varför vi ville hjälpa honom) och bild! Vi tror verkligen på honom!! Vi är så tacksam för samarbetet med Tommy Andersson (låtskrivare) som äger Tommysstudio, (tommysstudio.se) och Tommys dotter som gjorde att vi kunde göra detta möjligt❤


Tack Grafiska Verkstan!

Vi håller på att planera för fullt inför sommaren och nya idéer som vi är så taggade på!
Har ni sett vilka supersnygga visitkort vi har fått av Grafiska Verkstan i Vilhelmina! Dom får vi stor användning av. TACK!Swedish Firefighters

Så härligt att vi är med i senaste numret av Swedish Firefighters! Det känns jättebra att räddningstjänsten runt om i Sverige kan läsa om oss så att vi får chansen att sprida oss! Just nu är vi även på jakt efter ambassadörer som kan hjälpa oss i arbetet.  Brandhjärtans princip är att när vi har fått in en ansökan som vi väljer att gå vidare med så vill vi att barnet ska få en första kontakt med en brandman. Den brandmannen träffar familjen, pratar med dem om deras situation. Eftersom vi är där som brandmän så hoppas vi också att vi kan vara en förebild för barnet. Vi själva kan tyvärr inte träffa alla barn eftersom de är utspridda över landet och därför behöver vi er hjälp! Det finns inga krav på att brandmannen ska ha kontakt med familjen efter besöket. Just nu behöver vi ambassadörer som vill hjälpa oss i arbetet! Skicka ett mail till brandhjartan@gmail.com och berätta i vilket område som du kan tänka dig att besöka familjerna. Tack!


Tävla om höstens mysigaste filt!

Nu kan DU vinna höstens mysigaste filt! Vår stiftelse är skapat av brandmän, vi får med egna ögon se de som verkligen behöver vår hjälp! Den här filten har en brandman virkat ihop för att samla ihop pengar till de som behöver det mest! Vill du vara med i utlottningen? Swisha lägst 20 kr till 123 124 41 85 och kommentera på vår facebooksida http://https://www.facebook.com/Brandhjartan/om hur vi på bästa sätt kan sprida Brandhjärtan. Tävlingen annonserades även ut i nätverksträffen för kvinnor inom räddningstjänsten. Vinnaren dras 1 oktober! 


Nätverksträff för kvinnor inom räddningstjänsten!

Två härliga dagar har vi fått spendera i Piteå med häftiga kvinnor inom räddningstjänsten. Vi har bland annat fått lyssna på inspirerande föreläsningar av Petra Malm, Sveriges första kvinnliga elitsoldat och tidigare polisen Jeanette Larsson som bjöd på en härlig föreläsning om mångfald och fördomar. 

Vi är så tacksamma att även vi i Brandhjärtan fick möjlighet att berätta om vårt arbete, tack! Vi åker härifrån taggade av alla powerwomens :D

Tack för att ni ger oss möjlighet att hjälpa!

Vi på Brandhjärtan har fått så fina tillfällen att få hjälpa till! I många fall har barn önskat sig en stund att slappna av från allt elände.
Nyligen fick vi möjligheten att hjälpa en familj där dottern skickade ett mail till oss och berättade om deras situation. Hennes önskan var att åka på äventyrsbad och bo på hotell. Så här skriver familjen efter besöket. 

”Jag blev förvånad när telefonen ringde, många veckor senare när jag handlade på butiken och var tvungen att sätta mig en stund på golvet. Dottern hade skrivit något och önskat sig något och fortfarande var allt så hemlighetsfullt. Så kom en brandman hem till oss och jag blev så överraskad och hon så glad. Att åka på äventyrsbad och bo på hotell en hel helg! Jag önskar att alla kan barn kunde få den här möjligheten att få sin önskan uppfylld och få vara bara barn för en stund. Så ofta blir ansvaret lite mycket och stort för ett litet barn när livet är motigt i stort, hur mycket jag än önskar att det inte vore så.”Tack TEKAB!

Vi vill skicka ett stort TACK till TEKAB, teknikkonsulterna i Sundsvall AB! De har valt att ge en gåva på 10.000 kronor för att hjälpa de barn som befinner sig i livets svåraste stunder. Vad hade vi gjort utan hjältar som er? Återigen, TACK!

På bilden har vi Christian från TEKAB och Mats Nygren som är med i team Brandhjärtan! 

https://www.tekab.nu/Vi vann pris!

Det kändes overkligt att vakna upp efter gårdagens brandkårsgala här i Sundsvall. Brandhjärtan vann nämligen pris för årets prestation! Vi är så oändligt tacksamma och glada! Det kommer nog ta nån dag innan vi verkligen kan förstå det.
TACK för att ni tror på oss och tack till de som har lagt så mycket tid för att göra galan möjlig!

25/11 2018


Nu finns vi med i Aftonbladet!

Om du är nyfiken på hur det kom sig att vi startade en stiftelse och hur vårt arbete hittills har gått så kan du kika in och läsa om oss via länken.


Spring för livet med Brandhjärtan

Den 9 augusti gick Brandhjärtans premiärlopp av stapeln.

Brandhjärtans "spring för livet" är ett springlopp för att samla in bidrag för de barn och ungdomar som behöver stöd.

Evenemanget hölls i Vilhelmina och både barn och vuxna hade möjligheten att delta i välgörenhetsloppet. Alla tävlande som swishade in ett 

bidrag var med i utlottningen av fina priser på plats där Olle Waller, känd från tv programmet Fråga Olle var prisutdelare.

Vi vill tacka alla fantastiska sponsorer och alla er andra som har hjälpt oss! Ett varmt tack för ert fina engagemang!

Stenmans Kafé och Kök
Lilla Fröken Blomster
Sportringen Vilhelmina
Vilhelmina Folkets Hus
ELON Lövliden Elmontage
Granngården Vilhelmina

Varuhuset ICA Tallen
Circle K Sverige (Vilhelmina)
Body Center i Vilhelmina
Borgagården
Östersunds FK
Coop Vilhelmina
PK’s Speceri och Fritid AB
Vilhelmina Församling

Stort tack till Olle Waller, Vilhelmina Räddningstjänst och Vilhelmina Turistbyrå!

Ni är hjältar och har gjort det här möjligt!Ilona gärstar P4 Jämtland

Lyssna på när Ilona pratar om hur det gick till att starta stiftelsen och varför vi tror att den psykiska ohälsan växer.


Brandhjärtan i Sundsvalls tidning


Alexander Westman obotliga hjärntumör

Du har väl inte missat artikeln om den elvaåriga Alexander Westman och den gripande historien om hans obotliga hjärntumör. Alexander har skrivit ihop en ”bucketlist” som han vill göra med sin familj.

Brandhjärtans insamlingsstiftelse läste om Alexander och tyckte att det var modigt att han berättade för alla om hans kamp mot sjukdomen men också Alexanders önskan om att hinna göra saker med hans familj. Självklart ska han få göra sina äventyr med familjen. Två av Alexanders resmål är i Östersund. Därför var det självklart för oss på Brandhjärtan att försöka uppfylla någon av resmålen. Vi sökte upp Jamtli som är ett museum med utställningar samt friluftsmuseum med historiska hus och gårdar. Jamtli kontaktades och de blev glada för att vi kom med förslaget och öppnade upp armarna för hans familj.

Förste antikvarien på Jamtli skriver i en kommentar till oss på Brandhjärtan: ”Vi hoppas att Alexanders besök ska bli så bra som han hoppas och önskar familjen allt gott i deras svåra situation!"

Redan nu vill vi rikta ett stort tack till Jamtli och samtidigt önskar vi dig Alexander med din familj att ni kommer ha en jättebra dag när ni besöker Östersund och Jamtli.