Om stiftelsen

Stiftelsen bildades av brandmännen Ilona Lindkvist och Linnéa Ingmar med hjälp av kollegor från räddningstjänsten och från stöttande vänner och familj. Syftet med stiftelsen är att ge hopp och glädje i form av upplevelser och aktiviteter för att hjälpa barn igenom svårigheter. Barn och ungdomar från hela Sverige är välkomna att ansöka. 

När stiftelsen fått in en ansökan tar vi reda på vad vi kan bidra med för att stötta barnet. Vilken stöttning som behövs skiljer sig åt. Vår vilja är att barnet i behov av stöd ska få en första kontakt med en brandman som hjälp i rätt riktning i livet. Vi har som ambition att hjälpa så många vi kan. Bidraget kan endast tilldelas en person under ett tillfälle.

Vårt initiativ uppskattas av Brandskyddsföreningen Mitt, BRIS - Barnens Rätt i Samhället och Olle Waller känd från tv programmet Fråga Olle.Vi brinner för att hjälpa!


Organisation

Brandhjärtan består av en styrelse som alla jobbar inom räddningstjänsten. Vi arbetar frivilligt med detta projekt utanför arbetstid. Ekonomin förvaltas av en revisor som assisterar stiftelsen.
Finansieringen sker med hjälp av frivilliga bidrag. Vi startar det samarbete som behövs för att hjälpen ska nå fram.
Styrelsen

 Ilona Lindkvist från Frösön men född i Vilhelmina, har jobbat som brandman i Medelpad sedan 2016. Fotboll är ett stort intresse och hon har varit aktiv inom ungdomsfotbollen som tränare och ungdomsansvarig i fotbollsstyrelsen.

Linnéa Ingmar är född i Örnsköldsvik men bosatt i Sundsvall och arbetar just nu som brandman sedan 2017. Förutom träning så är intresset bland annat friluftsliv.